Tavas Sürücü Kursları – Tavas Ehliyet Kursları

Tavas Sürücü Kursları – Tavas Ehliyet Kursları

Ehliyet almaya karar verdiğiniz zaman sizi bekleyen bir süreç ve bazı prosedürlerin olduğunu söyleyerek başlayalım.

 Tavas sürücü kursları ehliyet almak isteyen her sürücü adayının kendisinden istenilen belgeleri temin etmesini bekler. Belgeler toparlandıktan sonra teslim işlemiyle birlikte kayıt işlemi de tamamlanmış olacaktır.

Ehliyet kaydınızı yaptırmadan önce sürücü kursları arasından iyi bir seçim yapmanız gerekir. Çünkü her Tavas ehliyet kursunun vermiş olduğu hizmet birbirinin aynısı değildir. Tavas ehliyet kursları farklı imkanlara sahip olduğu için sürücü adaylarına da farklı avantajlar sunacaklardır. Kendinize en yakın veya en iyi eğitimi verebileceğine inandığınız sürücü kursunu seçtikten sonra artık kaydınızı yaptırabilirsiniz.

Kayıt işleminin tamamlanabilmesi için sürücü adaylarından istenilen belgeler aşağıda sıraladığımız gibidir:

  • Nüfus Cüzdanı
  • 2 Biometrik Fotoğraf.
  • Öğrenim Durum Belgesi (E-Devlet üzerinden alabilirsiniz)
  • Sağlık Raporu (Aile Hekiminizden alabilirsiniz)
  • Adli Sicil Kaydı (E-devlet üzerinden alabilirsiniz)
  • Kan Grubu Kartı
  • Evlilik Cüzdan Fotokopisi (Evli bayanlar, soyadı değişikliği olanlar için)

Yukarıdaki belgelerden biri ya da birkaçının eksik ya da hatalı olması durumunda sürücü kursu kaydı yaptırılamaz. Bunun için tüm adaylar eksiksiz bir şekilde belgelerini teslim etmeleri gerekir.

Tavas Sürücü Kursu – Tavas Ehliyet Kursu

Kurs kaydı yapıldıktan sonra artık teorik ve pratik derslerin tamamlanmasına sıra gelecektir. Teorik dersler yaklaşık olarak 10 gün kadar sürer. Bu derslerde aldığınız eğitim sonucunda yazılı sınava girmeniz gerekir. Sınavda herkese toplam 50 tane soru sorulur. Bu sorulardan 35 tanesini doğru olarak yapmanız gerekir. Bu sayede 70 ve üzerinde puan alabilirsiniz. Yazılı sınavı başarıyla geçen adaylar için direksiyon eğitimi başlar. Direksiyon sınavından geçerli bir not alabilmek için direksiyon eğitimlerine eksiksiz olarak katılmak ve kursta öğretilen tüm bilgileri hatırlamak zorundasınız. Direksiyon sınavına girdiğinizde size sorulan soruları doğru bilirseniz ehliyet almaya hak kazanabilirsiniz.

Tavas Özel Direksiyon Dersi

Tüm sınavlardan geçtiğiniz için artık sertifikanızı almaya hak kazanmışsınız demektir. Sertifika sürücü kursu tarafından hazırlanır. Bazı sürücü adayları sertifikayı aldıklarında bu belgeyle araç kullanabileceklerini merak ediyor. Hemen belirtelim sertifika araç kullanmak için geçerli olan bir belge değildir. Araç kullanabilmek için sertifikanın ehliyete dönüştürülmesi gerekir. Bunun içinde istenilen belgelerle birlikte il ya da ilçe Nüfus Müdürlüğüne başvurmak gerekir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi ehliyet alma sürecinde her şeyin kuralına uygun bir şekilde yapılması ve ilerlemesi gerekir. Eskiden insanlar belgelerini teslim ettikten sonra kursa bile gitmeden ehliyet alabiliyorlardı. Günümüzde ise böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Her aday kursa yazıldıktan sonra devam etmek zorundadır. Belli bir saatin üzerinde derslere katılmamış olmak ehliyet kaydının da iptal edilmesi anlamına gelir.

Tavas Ehliyet Fiyatları

Tavas sürücü kursları ehliyet sınıfına ve kendi fiyat politikalarına göre ehliyet fiyatlarını belirlemektedir. Kursa yazılan her aday tüm bu bilgiler doğrultusunda bütçe planlamasını yaparak kurs sürecini başlatabilir.

En yakın Denizli Tavas sürücü kursları için https://www.denizlisurucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.