Merkezefendi Sürücü Kursları – Merkezefendi Ehliyet Kursları

Merkezefendi Sürücü Kursları – Merkezefendi Ehliyet Kursları

Merkezefendi, Denizli iline bağlı bir ilçe olarak yer alır. Denizli’nin nüfus bakımından en büyük ikinci ilçesidir. Merkezefendi ilçesi, kalabalık nüfusuyla birçok sürücü kursu bulundurmaktadır.

Merkezefendi sürücü kurslarına yazılan sürücü adaylarının heyecanı bundan sonra istedikleri gibi özgürce araç kullanabilecek olmalarından kaynaklıdır. Her sürücü adayı kursa yazılmadan önce kafasında birçok soru işaretiyle araştırma yapar. Örneğin; sınavda sorulan sorular zor mu, ehliyetimi ne kadar bir sürede alabilirim. Bu soruların yanıtlarını vereceğimiz bu makalemizde ilk olarak ehliyet almak isteyen bir sürücü adayını bekleyen süreç nedir? Bunun yanıtını vererek başlayalım.

Ehliyet almak için toplamda 3 aylık bir süreye ihtiyacınız olacak. Çünkü kursa yazılmak, teorik dersler, sınavlar ve direksiyon eğitimi derken ehliyetinizin eline geçme süreci aşağı yukarı bu şekilde olacaktır. Bu sürecin uzaması sizin elinizde ancak kısalması bulunduğunuz yere bağlı olarak değişebilir. Merkezefendi sürücü kursu açısından düşündüğümüzde küçük bir ilçe olmasının en önemli avantajını da bu noktada hissettirecektir. Çünkü kalabalık bir büyükşehirde ehliyet almaya çalıştığınızda süreciniz ister istemez daha uzun olacaktır.

Merkezefendiefendi Sürücü Kursu – Merkezefendiefendi Ehliyet Kursu

Merkezefendi ehliyet kursu seçerken dikkat edilmesi gerekenlerden bir tanesi de hangi ehliyet sınıfını alacağınızla ilgilidir. Çünkü ticari bir ehliyet almak istiyorsanız kullanacağınız araçta büyük olacağı için sürücü kursunun uygun araca sahip olması gerekir. Sürücü adaylarına genel olarak baktığımızda büyük bir çoğunluğu B sınıfı ehliyet almak istemektedir. 18 yaşını dolduran her genç gerekli belgeleri tamamlaması ve şartları taşıması halinde sürücü kursuna kaydını yaptırabilir. Eskiden B sınıfı ehliyet alan sürücüler tüm otomobilleri kullanabiliyordu, ancak günümüzde B sınıfı ehliyetleri otomatik olarak da ayrılmış olduğundan otomatik araç ehliyeti alan bir sürücü adayının manuel araç kullanması söz konusu değildir. Aşağıda sürücü kursuna yazılmak isteyen adayların temin etmesi gereken evraklar belirtilmektedir.

a) Kimlik Belgesi

b) Sürücü Sertifikası

c) Öğrenim Belgesi, yurtdışından alınan öğrenim belgelerinin noter tasdikli tercümesi

ç) Sürücü Sağlık Raporu

d) Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı (Aşağıda, güncel ücret listesi ve anlaşmalı bankalar bildirilmiştir.)

e) 1 adet biyometrik fotoğraf

f) Kan grubunu belirtir belge veya sözlü beyanı

Merkezefendiefendi Özel Direksiyon Dersi

Yukarıdaki belgeleri temin eden adaylar sürücü kursuna yazılırken eğer daha önce hiç araç kullanmamışsa özel direksiyon dersi de almak isteyebilir. Özel direksiyon dersi saatlik ücrete göre verilir. Bu nedenle kursa yazılmadan önce saat ücreti hakkında bilgi sahibi olunmasında fayda vardır. Sürücünün direksiyon hakimiyeti ve dikkatine göre ne kadar özel ders alması gerektiği planlanır.

Merkezefendiefendi Ehliyet Fiyatları

Sürücü kursu seçiminde ehliyet fiyatlarını da göz önünde bulundurmak gerekir. Bütçe planlaması yapabilmek açısından daha önceden fiyatlar hakkında bilgi sahibi olunması yapılacak harcamalar konusunda fikir sahibi olunmasını sağlayacaktır.

Merkezefendiefendi ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.denizlisurucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.