Çal Sürücü Kursları – Çal Ehliyet Kursları

Çal Sürücü Kursları – Çal Ehliyet Kursları

Denizli’nin ilçelerinden biri olan Çal, Antik dönemlerden bu yana yerleşimin her daim var olduğu bir yerdir. Anadolu Selçukluları zamanında Türklerin hakimiyetine girmiş olan Çal, daha önceleri Kütahya ve Aydın’a bağlı olarak kalmıştır. İlçe üzümleri ve şarabı ile ün yapmıştır.

Çal ilçesi sınırlarında bulunan Büyük Menderes Nehri, ilçenin yeşil ve bereketli topraklara sahip olmasını sağlamıştır. Nehir kıyısında bulunan kamp alanları özellikle doğa turizmiyle ilgilenenlerin ilgi odağı haline gelmiştir.

Denizli’nin Çal ilçesine geldiğinizde nereleri gezip görmem gerekir diye merak edenleriniz varsa aşağıda sizin için detaylı bir şekilde belirttik.

Çal ilçe merkezine 8 kilometre mesafede bulunan Dionisopalis Antik Kenti, Bergama Krallığı döneminden kalmıştır. Burasının özelliği, dünyada ilk kez düzenlenen tiyatro oyununa şahitlik etmiş olmasıdır. 

Çal’a geldiğinizde görmeniz gereken yerlerden birisi de Hançalar Köprüsü’dür. 3 tane kemeri bulunan köprünün sağ ve soldaki kemerleri aynı büyüklükte ortada bulunan kemer ise daha büyüktür. Köprünün ne zaman yapıldığı şu ana kadar tespit edilememiş, ancak yapılış şekline bakıldığında Roma döneminden kalmış olduğunu söyleyebiliriz.

Çal Sürücü Kursu – Çal Ehliyet Kursu

Çal’da görülmesi gereken yerlerden biri olan Sakızcılar Şelalesi, doğal güzelliğe merak salmış olanların mutlaka görmeleri gereken bir yerdir. Şelale, 30 metre yüksekten dökülür ve bu da harika bir güzellik sergilemesine imkan sağlar. Özellikle yazın kendinizi serinletmek ve rahatlamak istiyorsanız şelaleye gelebilir ve zamanı daha dolu yaşayabilirsiniz.

Çal’da bulunan Kumral mesire alanı piknik yapmak isteyenler için tercih edilebilecek güzel bir yerdir. Mesire alanında mangal yapılabilecek yerler bulunuyor. Gece aydınlatma sisteminin de olduğu mesire alanında güzel zamanlar geçirilebilir.

Çal Özel Direksiyon Dersi

Mesire alanı denildiğinde Çamlık Mesire Alanı’nı da unutmamak gerekir. Burası ilçe merkezine 3 kilometrelik yakın bir mesafede bulunur. 1977 yılında hizmet vermeye başlamış mesire alanı içerisinde insanların eğlenebilecekleri aktivite alanları ve kır gazinosu bulunur. Mesire alanında çocuklarda unutulmamış oyun alanları konulmuştur. Bu mesire alanı da akşamları aydınlatıldığından dolayı günün her saatinde piknik yapabilme imkanı sağlar.

Çal Sürücü Kursu Fiyatları –Çal Ehliyet Kursu Fiyatları

Çal’da doğal güzelliklerden bir tanesi de Çakırlar Köyü’nde bulunan mağaradır. Burası birinci bölge sit alanı olarak ilan edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Mağaranın içerisine girdiğinizde dikitler ve sarkıtlar görebilirsiniz. Mağaranın girişi büyük ölçüde kapanmış olduğundan içeriye girebilmek ancak sürünerek mümkündür. 

Çal hem doğal hem de tarihi güzellikleri açısından görmek isteyeceğiniz bir yerdir. İlçeye kısa süreli gelmeniz yeterli olacaktır. Kısa bir gezi sonrasında ilçeden ayrılabilirsiniz. İlçe merkezinde yapabileceğiniz faaliyetler kısıtlı olsa da gezebileceğiniz ve göreceğiniz doğal güzellikler iyi gelip görmüşüm diyebileceğiniz şekildedir.

Çal sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.denizlisurucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.